Karamell szelet

KÉP

 A tésztához:
20 dkg cukor
15 dkg liszt
1 dl tej
4 tojás
fél csomag sütőpor
2 csomag 3 in 1 instant kávépor
1 dl étolaj

A krémhez:
2 csomag karamellás pudingpor
5 dl tej
20 dkg margarin
15 dkg porcukor

A tetejére:
4 dl habtejszín

Máz:
2 teáskanál karamellás pudingpor
3 teáskanál cukor
2 teáskanál étolaj
1-1,5 dl víz

A hozzávalókból piskótatésztát készítünk, közepes méretű tepsibe öntjük és 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. A pudingporból félreteszünk 2 teáskanálnyit. A krémhez a többi pudingot a tejben megfőzzük, majd kihűtjük. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a pudingot, és a krémet a kihűlt tészta tetejére simítjuk. A tejszínt felverjük, a krémre kenjük. A félretett 2 teáskanálnyi pudingport 3 teáskanál cukorral, 2 teáskanál étolajjal és kb 1-1,5 dl vízzel felfőzzük, a tejszínre csurgatjuk és egy villa segítségével belecirógatjuk a habba, hogy szép márványmintás legyen, de reszelt csokoládéval is díszíthetjük.

Farkasné Joó Ibolya receptje.


Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!


Forrás és még több recept itt található:


Süti ajánlataink:

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html