KÉP
Tészta:
2 × 4 tojás
2 × 3 evőkanál liszt
2 × 2 evőkanál kakaópor
2 × 4 evőkanál cukor
2 × 1/2 csomag sütőpor
Kókuszos krém:
7 dl tej
2 csomag tejszínízű pudingpor
15 dkg vaj
10 dkg cukor
20 dkg kókuszreszelék
Csokoládékrém:
20 dkg étcsokoládé
2 dl habtejszín (nem Hulala!)
Díszítéshez:
csokoládédara, csokoládéforgács
kókuszreszelék
A megadott hozzávalókból két kakaós piskótalapot sütünk 36 × 24 cm-es tepsiben.
A csokoládékrémhez a tejszínt melegítjük és beletördeljük a csokoládét. Addig főzzük folyamatosan kevergetve, míg a csoki tökéletesen felolvad a tejszínben (ez pár perc). Amikor kész, félretesszük, majd rövid ideig a hűtőben pihentetjük. Ezt a csokikrémet akár előző nap is elkészíthetjük, jót fog tenni neki, ha a hűtőben lesz egy éjszakán át. Teljesen be fog keményedni, de pár perc szobahőmérsékleten és gyönyörűen kenhetővé válik, mint a vaj. Fontos, hogy pontosan mérjük ki hozzá a tejszínt és az étcsokit, különben nem lesz megfelelő az állaga!!
A krémhez a pudingport kevés tejjel simára keverjük, a maradék tejet a cukorral felforraljuk, hozzáadjuk a feloldott pudingot és krémmé főzzük. Amikor már nem forró a krém, belekeverjük a vajat és a kókuszreszeléket.
Az egyik tésztalapot megkenjük a csokikrémmel, ezen elosztjuk a kókuszos krém 2/3 részét, majd befedjük a másik tésztalappal és ennek a tetejére megy a maradék kókuszos krém. Csokidarával, csokiforgáccsal, kókuszreszelékkel dekoráljuk.
Boribonka receptje.
Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal is! Köszönjük!
2 × 4 tojás
2 × 3 evőkanál liszt
2 × 2 evőkanál kakaópor
2 × 4 evőkanál cukor
2 × 1/2 csomag sütőpor
Kókuszos krém:
7 dl tej
2 csomag tejszínízű pudingpor
15 dkg vaj
10 dkg cukor
20 dkg kókuszreszelék
Csokoládékrém:
20 dkg étcsokoládé
2 dl habtejszín (nem Hulala!)
Díszítéshez:
csokoládédara, csokoládéforgács
kókuszreszelék
A megadott hozzávalókból két kakaós piskótalapot sütünk 36 × 24 cm-es tepsiben.
A csokoládékrémhez a tejszínt melegítjük és beletördeljük a csokoládét. Addig főzzük folyamatosan kevergetve, míg a csoki tökéletesen felolvad a tejszínben (ez pár perc). Amikor kész, félretesszük, majd rövid ideig a hűtőben pihentetjük. Ezt a csokikrémet akár előző nap is elkészíthetjük, jót fog tenni neki, ha a hűtőben lesz egy éjszakán át. Teljesen be fog keményedni, de pár perc szobahőmérsékleten és gyönyörűen kenhetővé válik, mint a vaj. Fontos, hogy pontosan mérjük ki hozzá a tejszínt és az étcsokit, különben nem lesz megfelelő az állaga!!
A krémhez a pudingport kevés tejjel simára keverjük, a maradék tejet a cukorral felforraljuk, hozzáadjuk a feloldott pudingot és krémmé főzzük. Amikor már nem forró a krém, belekeverjük a vajat és a kókuszreszeléket.
Az egyik tésztalapot megkenjük a csokikrémmel, ezen elosztjuk a kókuszos krém 2/3 részét, majd befedjük a másik tésztalappal és ennek a tetejére megy a maradék kókuszos krém. Csokidarával, csokiforgáccsal, kókuszreszelékkel dekoráljuk.
Boribonka receptje.
Forrás és még több receptek: