Fekete-erdő torta

KÉP

A tésztához:
1 db kakaós piskótatorta
A meggyes töltelékhez:
3 dl meggylé (a befőtt leve)
1 csomag vaníliás pudingpor
1 üveg meggybefőtt
6 dkg cukor

A tejszínes töltelékhez:
6 dl habtejszín
2 evőkanál porcukor

A díszítéshez:
8 dkg csokoládéforgács
4 dl habtejszín
16 szem szép meggy

A piskótát 3 lapra szeljük és meglocsoljuk a meggy levével. A 3 dl meggylevet a pudinggal és a cukorral sűrű krémmé főzzük, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a meggyet. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük. A tésztára kenjük a meggyes krémet, erre a tejszínhab kerül, így töltjük meg két sorban a tortát (körkörösen, csigavonalban is tölthetjük felváltva a két krémmel). Felső lapját, oldalát is tejszínhabbal vonjuk be. A tetejét körbedíszítjük tejszínhabrózsákkal, mindegyikre egy-egy szem meggyet teszünk.

Czine Zsuzsanna receptje.

Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal is! Köszönjük!
Forrás és még több receptek:



Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html