Sakktorta


Megosztás


Tészta:
2 × 6 tojás
2 × 6 evőkanál cukor
2 × 6 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
kakaópor
2 × 6 tojásból hagyományos módon 2 piskótát készítünk gáztepsiben úgy, hogy az egyik kakaós legyen. Ehhez 6 tojásfehérjét 6 evőkanál cukorral habosra keverünk, majd belekeverjük egyenként a 6 tojássárgáját. 6 evőkanál lisztet fél csomag sütőporral összevegyítünk, majd a tojásos habba keverjük. Egy fehér és egy barna piskótát készítünk, természetesen a barna piskótába kakaóport teszünk. Ha kihűltek, felcsíkozzuk.

Párizsi krém:
5 dl habtejszín
10 dkg holland kakaópor
50 dkg margarin
40 dkg cukor

Fél liter tejszínt felfőzünk egy csomag holland kakaóporral, 2 kocka margarinnal és 40 dkg cukorral. Kihűtjük. Ezután felhabosítjuk, majd ha szükséges, teszünk még bele margarint.
Megtöltjük a lapokat úgy, hogy a kakaós és sima tésztával felváltva csigavonalban béleljük ki a tortaformát. Minden piskótacsík közé krémet teszünk, és a sorok között is krémmel töltjük. A sorokba felváltva tesszük a piskótacsíkokat, hogy a kakaós fölé sima jusson, illetve fordítva. Kívülről tetszés szerint díszítjük.

Molnár Andrea receptje

Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal is! Köszönjük!
Forrás és még több receptek:



Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html