Habos krémes

KÉP

A tésztához:
35 dkg liszt
10 dkg porcukor
12 dkg margarin
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
4 tojássárgája

Hab a tésztára:
4 tojásfehérje
15 dkg cukor
A lapok megkenéséhez:
sárgabaracklekvár
10 dkg durvára aprított dió

A krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
15 dkg margarin
10 dkg porcukor
3 dl tej
1 csomag vaníliás cukor

A tészta hozzávalóit összegyúrom, és két 24 × 22 cm-es tepsibe való lapot nyújtok belőle. Még sütés előtt a lapokat lekvárral lekenem, a tojásfehérjét a cukorral habbá verem, és elosztom a két lapon, vagyis a habot a lekváros lapra simítom, majd durvára vagdalt dióval megszórom. A két lapot külön-külön megsütöm 180°C-on 10-15 perc alatt. Amíg sül, elkészítem a krémet.
A tejből és pudingból krémet főzök. A porcukort és margarint krémmé keverem. Amikor a puding kihűlt, a két krémet összekeverem, és a már kihűlt lapokat megtöltöm. Az egyik diós felére simítom a krémet, a másik lapot pedig ráhelyezem úgy, hogy a diós rész legyen felül. Egy óra múlva szeletelhető.

Domján Mária receptje. 

Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!


Forrás és még több recept itt található:


Süti ajánlataink:
 

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html