Rákóczi krémes

KÉP

Tészta:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
4 tojássárgája
kevés tejföl

Túrótöltelék:
50 dkg túró
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg kristálycukor
3 tojás
1 citrom reszelt héja
2 dl tejföl

Krém, hab és díszítés:
1 csomag krémespor
habtejszín
csokoládédara

A tésztát a hozzávalókból összeállítjuk. A töltelékhez a 3 tojássárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal, tejföllel és a túróval. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, majd a töltelékbe lazán beleforgatjuk.
A tésztát kétfelé vesszük, kinyújtjuk. Az egyiket a tepsibe helyezzük, ráhalmozzuk a tölteléket, és ráhelyezzük a másik lapot. Megsütjük. Ha kész van, kihűtjük. Krémesporból a tasakon található előírás szerint elkészítjük a krémet, és a tésztára kenjük. Tetejére tejszínhabot simítunk, majd megszórjuk csokidarával.

Molnár Andrea receptje.


Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!


Forrás és még több recept itt található:


Süti ajánlataink:

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html