Királyi csemege

KÉP


Tésztához:
5 tojás
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg pirított
darált mogyoró
10 dkg zsemlemorzsa

Ezenkívül:
3 dl narancslé
2 teáskanál rumaroma
15 db babapiskóta

Krémhez:
3 dl tej
15 dkg porcukor
1 csomag karamellás pudingpor
25 dkg lágy vaj vagy margarin

Díszítéshez:
2,5 dl hideg habtejszín
kevés csokoládé

A tepsit (20 × 30 cm-es) sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük. A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A mogyorót a morzsával jól elkeverjük, és a tojásos masszához adjuk, majd a tésztát az előkészített tepsibe töltjük, tetejét elsimítjuk, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. A megsült tésztát egy sütőrácsra tesszük. A narancslevet az aromával elkeverjük, és a harmadrészével a még forró tésztát meglocsoljuk.
A krémhez a pudingport a tejjel és a cukorral összekeverjük, sűrűre főzzük, majd hagyjuk hűlni. A vajat habosra keverjük, majd a pudinghoz adjuk.
A fele krémet a kihűlt tésztán egyenletesen elosztjuk. A babapiskótát a maradék aromás narancslébe mártogatjuk, majd a krémre fektetjük. A krém másik felét rákenjük a babapiskótára, végül a tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, és a sütemény tetején egyenletesen elsimítjuk. Tetejét csokoládéreszelékkel meghintve, vagy más módon díszítjük, tálalásig a hűtőben tartjuk. (Én Oké habmestert használtam, ehhez nem kell habfixáló.)
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 170 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc
Vass Lászlóné receptje.

Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!


Forrás és még több recept itt található:


Süti ajánlataink:

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html