Almás mákos krémes



A tésztához:
10 tojás
4 evőkanál víz
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
10 dkg darálatkan mák

A krémhez:
6 dl tej
2 csomag puncs pudingpor
10 dkg margarin
50 dkg alma
1 kávéskanál fahéj
4 evőkanál cukor

A tetejére:
5 dkg tortabevonó

Egy tepsi alját vajjal kikenjük és liszttel megszórjuk, vagy sütőpapírt teszünk az aljára. A tojások fehérjét hideg vízzel kemény habbá verjük, a 20 dkg cukrot kanalanként hozzáadjuk és keményre verjük. Hozzákeverjük a tojások sárgáját és a vaníliás cukrot. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a habra szitáljuk, óvatosan beleforgatjuk és hozzáadjuk a nem darált mákot. A masszát 3 részre osztjuk és mindegyiket külön megsütjük közepes méretű tepsiben, előmelegített sütőben.
A krémhez az almát meghámozzuk, lereszeljük és nagyon kinyomkodjuk a levéből. 2 kanál cukorral és 1 kiskanál fahéjjal 5 perc alatt összefőzzük. A pudingot 2 kanál cukorral és kevés tejjel csomómentesre elkeverjük, a maradék tejet a margarinnal tűzre tesszük, hozzáadjuk a pudingot, majd állandó keverés mellett sűrű krémet főzünk belőle.
Megkenjük a lapokat előbb az almatöltelékkel, utána krémmel, míg el nem fogy. A tetejét is megkenjük vékonyan krémmel. A tortabevonót gőz felett megolvasztjuk, és fogpiszkáló segítségével mintát húzunk a tetejére.
Kránicz Györgyi receptje.


Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!


Forrás és még több recept itt található:

Süti ajánlataink:
 

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html