Cseh krémes

KÉP


A tésztához:
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 dl tejföl
2 tojássárgája
15 dkg zsír
3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor

A krémhez:
1 liter tej
6 evőkanál liszt
2 csomag vaníliás cukor
20 dkg cukor
25 dkg margarin
2 evőkanál kakaópor

A tetejére:
20 dkg csokoládé

A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és 3 részre osztjuk. Tepsi hátulján egyenként kisütjük a lapokat. A krémhez a tejben hidegen elkeverjük a lisztet a kétféle cukorral együtt, majd lassú tűzön olyan sűrűre főzzük, mint a pudingot. Ha kihűlt, 1 csomag margarint keverünk hozzá. A krémet kétfelé osztjuk, majd az egyik felébe 2 evőkanál kakaót keverünk. A lapokat a krémmel megtöltjük, a tetejét olvasztott csokival leöntjük.
Másnap szeleteljük.

Kovácsné Szepesi Ági receptje. 

Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!


Forrás és még több recept itt található:


Süti ajánlataink:

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html