KÉP

Süti ajánlataink:



1 csomag leveles tészta
9 dl tej
3 csomag vaníliás pudingpor
5 tojás
2 csomag vaníliás cukor
15 dkg porcukor
2 dl habtejszín
1 evőkanál zselatin
Máz:
20 dkg porcukor
3 evőkanál tej
1 evőkanál instant kávépor
1 evőkanál olvasztott, hűtött margarin
A tésztát két részre osztjuk, majd egy 30 × 33 cm-es tepsi hátulján mindkét lapot kisütjük. A krémhez a tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot jól kikeverjük. A pudingport a tejjel simára keverjük, majd az egészet összeöntjük és feltesszük főni. Állandó keverés mellett addig melegítjük, míg be nem sűrűsödik. Vigyázat, túlforralni nem szabad, mert a tojássárgája megcsomósodik benne! Kevés vízben felmelegítjük a zselatint, majd azt is hozzáadjuk. A felvert tojásfehérjét a félig kihűlt pudingos krémbe forgatjuk, rákenjük az alsó tésztalapra, és hagyjuk teljesen kihűlni. A kihűlt krémre rásimítjuk a felvert tejszínhabot, rátesszük a felső tésztalapot, majd bevonjuk cukormázzal. Ehhez a tejben elkeverjük a kávét, hozzáadjuk a porcukrot, majd addig keverjük, míg szép sima nem lesz. Ekkor hozzáadjuk az olvasztott, lehűtött margarint, ezzel is jól kikeverjük, és mehet a tésztára. 1-2 órára hűtőbe tesszük, majd recés élű késsel felszeleteljük. Jó étvágyat!
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.
Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!
9 dl tej
3 csomag vaníliás pudingpor
5 tojás
2 csomag vaníliás cukor
15 dkg porcukor
2 dl habtejszín
1 evőkanál zselatin
Máz:
20 dkg porcukor
3 evőkanál tej
1 evőkanál instant kávépor
1 evőkanál olvasztott, hűtött margarin
A tésztát két részre osztjuk, majd egy 30 × 33 cm-es tepsi hátulján mindkét lapot kisütjük. A krémhez a tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot jól kikeverjük. A pudingport a tejjel simára keverjük, majd az egészet összeöntjük és feltesszük főni. Állandó keverés mellett addig melegítjük, míg be nem sűrűsödik. Vigyázat, túlforralni nem szabad, mert a tojássárgája megcsomósodik benne! Kevés vízben felmelegítjük a zselatint, majd azt is hozzáadjuk. A felvert tojásfehérjét a félig kihűlt pudingos krémbe forgatjuk, rákenjük az alsó tésztalapra, és hagyjuk teljesen kihűlni. A kihűlt krémre rásimítjuk a felvert tejszínhabot, rátesszük a felső tésztalapot, majd bevonjuk cukormázzal. Ehhez a tejben elkeverjük a kávét, hozzáadjuk a porcukrot, majd addig keverjük, míg szép sima nem lesz. Ekkor hozzáadjuk az olvasztott, lehűtött margarint, ezzel is jól kikeverjük, és mehet a tésztára. 1-2 órára hűtőbe tesszük, majd recés élű késsel felszeleteljük. Jó étvágyat!
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.
Forrás és még több recept itt található:



