Narancsos mézes krémes

KÉP

A tésztához:
12 dkg méz
10 dkg margarin
0,5 dl tej
16 dkg kristálycukor
fél citrom leve
2 tojás
60 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 csomag vaníliás cukor
1 kávéskanál fahéj

A krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
0,5 dl citromlé
0,5 dl rum
1 nagyobb narancs reszelt héja

Tetejére:
20 dkg csokoládé
15 dkg baracklekvár

A tésztához a mézet a vajjal és a tejjel felforrósítjuk, majd gyors mozdulatokkal beledolgozzuk a cukorral és citromlével elhabart tojásokat. Hozzáadjuk a szódabikarbónával, vaníliás cukorral, fahéjjal és egy csipet sóval elkevert lisztet, fakanállal összedolgozzuk (egyenlőre ragacsos lesz, de nem baj!) és a keverőtálban hagyva fél órára a hűtőbe tesszük. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük, majd a tésztát 4 részre osztjuk és gáztepsi hátulján 4 lapot sütünk belőle. A krémhez a pudingport és a tejet sűrű péppé főzzük, majd gyakran megkeverve kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A pudinghoz adjuk a citromlét, a rumot és a reszelt narancshéjat, majd kanalanként a vajas krémet. Az első lapot tepsibe fektetjük, megkenjük a krém felével, ráhelyezzük a második lapot, megkenjük a lekvár felével, aztán a harmadik lap, maradék krém, végül a negyedik lap, amelyet vékonyan megkenünk lekvárral, és 20 percig szikkadni hagyjuk. Legvégül bevonjuk olvasztott csokoládéval a tetejét.
Kovácsné Szepesi Ági receptje. 

Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!


Forrás és még több recept itt található:


Süti ajánlataink:

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html