KÉP
Tészta:
60 dkg liszt
8 dkg kakaó
20 dkg porcukor
20 dkg margarin
3 tojás
2 teáskanál szódabikarbóna
1 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál rum
Krém:
2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl tej
1 evőkanál vanília aroma
35 dkg margarin
25 dkg porcukor
1 kg őszibarack
Máz:
25 dkg porcukor
1 citrom leve
2 evőkanál málnaszörp
2 evőkanál olvasztott, hűtött margarin
pár csepp piros és sárga ételszínezék
A lisztet a porcukrot, szódabikarbónát összekeverjük és elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a kakaót, a tojást, a tejet, a vaníliás cukrot és a rumot. Ebből 3 cipót készítünk és 35 x 40 cm-es tepsi hátulján 180°C-on 10 perc alatt megsütjük.
A krémhez a pudingot a tejben felfőzzük, közben a margarint a porcukorral kikeverjük, majd összekeverjük a kihűlt pudinggal és a vaníliával. Az első lapra a fele krémet rákenjük, rásorakoztatjuk a felszeletelt barack felét, rátesszük a következő lapot, és ugyanúgy elkészítjük, mint az előzőt, végül beborítjuk az utolsó lappal. Elkészítjük a mázat: a cukrot elkeverjük a citrommal, a málnaszörppel, beletesszük az ételszínezéket és a margarint, majd ráöntjük a tésztára. Egy éjszakára hűtőszekrényben hagyjuk állni.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.
Forrás és még több receptek:
http://webcukraszda.hu/oszibarackos-szelet/
Tészta:
60 dkg liszt
8 dkg kakaó
20 dkg porcukor
20 dkg margarin
3 tojás
2 teáskanál szódabikarbóna
1 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál rum
Krém:
2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl tej
1 evőkanál vanília aroma
35 dkg margarin
25 dkg porcukor
1 kg őszibarack
Máz:
25 dkg porcukor
1 citrom leve
2 evőkanál málnaszörp
2 evőkanál olvasztott, hűtött margarin
pár csepp piros és sárga ételszínezék
A lisztet a porcukrot, szódabikarbónát összekeverjük és elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a kakaót, a tojást, a tejet, a vaníliás cukrot és a rumot. Ebből 3 cipót készítünk és 35 x 40 cm-es tepsi hátulján 180°C-on 10 perc alatt megsütjük.
A krémhez a pudingot a tejben felfőzzük, közben a margarint a porcukorral kikeverjük, majd összekeverjük a kihűlt pudinggal és a vaníliával. Az első lapra a fele krémet rákenjük, rásorakoztatjuk a felszeletelt barack felét, rátesszük a következő lapot, és ugyanúgy elkészítjük, mint az előzőt, végül beborítjuk az utolsó lappal. Elkészítjük a mázat: a cukrot elkeverjük a citrommal, a málnaszörppel, beletesszük az ételszínezéket és a margarint, majd ráöntjük a tésztára. Egy éjszakára hűtőszekrényben hagyjuk állni.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.
Forrás és még több receptek:
http://webcukraszda.hu/oszibarackos-szelet/
