Hódarával díszített csillagtorta

KÉP


A tésztához:
8 dkg margarin
4 tojás
18 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
10 dkg liszt
5 dkg étkezési keményítő
fél teáskanál sütőpor
5 dkg darált mogyoró
margarin a forma kikenéséhez

A töltelékhez:
25 dkg tejszínes krémsajt vagy sovány túró
3 dl joghurt
8 dkg porcukor
10 dkg gyümölcskeverék (az idénynek megfelelő)
4 levél zselatin
másfél dl tejszín
12,5 dkg rumos mazsola

A díszítéshez:
2 dl tejszín
1 teáskanál kakaó
2 csomag habcsók
1 teáskanál szórócukor

A margarint megolvasztjuk, a tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral és 3 evőkanál meleg vízzel sűrű krémmé felhabosítjuk. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és egyharmadát a sárgájakrémhez adjuk. A lisztet és a sütőport az étkezési keményítővel összekeverjük, a krémre szórjuk, majd végül a darált mogyorót hozzátesszük, és lazán összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a maradék fehérjehabot.
 A sütőformát kikenjük margarinnal, és megtöltjük tésztával. Előmelegített sütőben 175°C-on kb. 30-40 percig sütjük. Ha langyosra kihűlt, kiborítjuk a formából, és kettévágjuk.
A tejszínes krémsajtot vagy sovány túrót, a joghurtot, a porcukrot és az aprított vegyes gyümölcsöket összekeverjük, hozzáadjuk a feloldott zselatint, majd hozzákeverjük a felvert tejszínt. A sütőformát fóliával kibéleljük, belehelyezzük az egyik lapot, megszórjuk a rumba áztatott mazsolával, megkenjük az elkészített krémmel, befedjük a másik tortalappal, ráhajtjuk a fóliát, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

A tortát egy tortatálra helyezzük, levesszük róla a fóliát, felvert tejszínhabbal bevonjuk, kakaóval megszórjuk, habcsókdarabokkal és szórócukorral meghintjük.

Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!


Forrás és még több receptek:


Nézzétek meg ezt a finom sütiket is!

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html