Rumos-meggyes-csokoládés szelet

KÉP

Tészta:
50 dkg liszt
1 csomag sütőpor
15 dkg zsír
15 dkg cukor
1 tojás
2 dl tejföl

Krém:
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
5 dl tej
2 evőkanál cukor
4 púpozott evőkanál liszt
2 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál kakaópor
ízlés szerint rumaroma
1 kg magozott meggy (vagy befőtt)

A tetejére:
csokimáz

A tésztához valókat összedolgozzuk, és 3 lapot sütünk belőle egy 35 × 40 cm-es tepsi hátulján 180°C-on, 10 perc alatt. A krémhez a tejet a liszttel elkeverjük, bele a 2 evőkanál cukor, a kakaópor és a rumaroma, ezt folytonos keverés mellett megfőzzük, majd hűlni hagyjuk. Ezalatt a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd a kihűlt krémmel simává dolgozzuk. Az első lapot megkenjük krémmel, kirakjuk meggyel, rá a másik lapot, ismét krém következik, majd meggy, és rá az utolsó lap. Csokimázzal bevonjuk.
A tészta törik, ezért egy éjszakára hűtőben kell tartani, másnapra megpuhul.

Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.

Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!
Forrás és még több receptek:


Nézzétek meg ezt a finom sütiket is!

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html