Epertorta

KÉP

Tészta:
6 tojásos piskóta

Töltelék:
4o dkg eper
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
3 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
2 dl habtejszín

Tetejére:
 ízlés szerint tejszínhab, eper, ki hogyan szereti
Megsütjük a piskótát, majd két lapra vágjuk. A krémhez a margarint habosra keverjük a cukor felével, majd hozzáadjuk a tejjel és a maradék cukorral megfőzött, lehűtött pudingot. Jó alaposan kikeverjük, és beleforgatjuk a tejszín keményre vert habját. A piskótát kettévágjuk, az alsó lapot megtöltjük a krém háromnegyed részével, amelybe előzőleg az eperdarabokat is lazán belekevertük, majd rátesszük a tortalap másik felét. Tetejére rákenjük a maradék krémet, majd tejszínhabbal és eperszemekkel díszítjük.

Kovácsné Szepesi Ági receptje.

Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!
Forrás és még több receptek:


Nézzétek meg ezt a finom sütiket is!

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html