Habos málnás-barackos-joghurtos torta



20 dkg piskótatallér
2,5 dl málnás joghurt
2,5 dl barackos joghurt
4 dl habtejszín
6 evőkanál cukor
20 dkg málna
4 db felkockázott őszibarack
25 g zselatin
1 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál porcukor

A joghurtokat külön-külön a fele cukorral és a fele zselatinnal felmelegítjük (csak langyosra), majd félretesszük hűlni. Eközben felverjük a tejszínhabot a porcukorral és a vaníliás cukorral. A hab 2/3 részét a kihűlt joghurtokhoz adjuk, beleforgatjuk a hozzájuk illő gyümölcsöket, és amíg a formát előkészítjük, addig mindkét krémet hűtőbe tesszük. A forma alját, oldalát kibéleljük fóliával, és kirakjuk piskótatallérokkal. Rákanalazzuk a málnás joghurtot, majd visszatesszük a hűtőbe egy kicsit, hogy dermedjen. Ezután rásimítjuk a barackos joghurtot, a tetejét kirakjuk piskótatallérokkal, és teljes dermedésig vissza a hűtőbe. Amikor jól megdermedt, akkor kivesszük a formából, lehúzzuk róla a fóliát és ízlés szerint feldíszítjük a megmaradt tejszínhabbal.

Jó étvágyat kívánok!

Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.

Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!


Forrás és még több recept itt található:

Málnás süti ajánlataink:

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html