Tészta:
7 tojássárgája
20 dkg cukor
20 dkg liszt
1 csomag vaníliás cukor
13 evőkanál víz
Krém:
7 tojásfehérje
10 dkg cukor
2 csomag málnaízű pudingpor
3 dl málnaszörp
3 dl víz
Tetejére:
3-4 dl növényi tejszín
habfixálópor
A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a vízzel, és hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. 25 × 35 cm-es vajazott tepsiben 180°C-on 20 percig sütjük. Amíg a tészta sül, addig elkészítjük a krémet. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a pudingot a málnaszörppel, a vízzel felfőzzük, és még forrón összekeverjük a fehérjehabbal. A tésztára terítjük a krémet, és 15 percig még együtt sütjük. Ha kivettük a sütőből, teljesen kihűtjük, majd bevonjuk a tetejét a felvert tejszínhabbal. Díszítésnek dekorcukrot, vagy reszelt csokit használhatunk.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.
Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!
7 tojássárgája
20 dkg cukor
20 dkg liszt
1 csomag vaníliás cukor
13 evőkanál víz
Krém:
7 tojásfehérje
10 dkg cukor
2 csomag málnaízű pudingpor
3 dl málnaszörp
3 dl víz
Tetejére:
3-4 dl növényi tejszín
habfixálópor
A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a vízzel, és hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. 25 × 35 cm-es vajazott tepsiben 180°C-on 20 percig sütjük. Amíg a tészta sül, addig elkészítjük a krémet. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a pudingot a málnaszörppel, a vízzel felfőzzük, és még forrón összekeverjük a fehérjehabbal. A tésztára terítjük a krémet, és 15 percig még együtt sütjük. Ha kivettük a sütőből, teljesen kihűtjük, majd bevonjuk a tetejét a felvert tejszínhabbal. Díszítésnek dekorcukrot, vagy reszelt csokit használhatunk.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.
Forrás és még több recept itt található:



