Tejszínes-málnahabos kocka



Tészta:
7 tojássárgája
20 dkg cukor
20 dkg liszt
1 csomag vaníliás cukor
13 evőkanál víz

Krém:
7 tojásfehérje
10 dkg cukor
2 csomag málnaízű pudingpor
3 dl málnaszörp
3 dl víz

Tetejére:
3-4 dl növényi tejszín
habfixálópor

A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a vízzel, és hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. 25 × 35 cm-es vajazott tepsiben 180°C-on 20 percig sütjük. Amíg a tészta sül, addig elkészítjük a krémet. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a pudingot a málnaszörppel, a vízzel felfőzzük, és még forrón összekeverjük a fehérjehabbal. A tésztára terítjük a krémet, és 15 percig még együtt sütjük. Ha kivettük a sütőből, teljesen kihűtjük, majd bevonjuk a tetejét a felvert tejszínhabbal. Díszítésnek dekorcukrot, vagy reszelt csokit használhatunk.

Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.


Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!


Forrás és még több recept itt található:

Süti ajánlataink:

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html