Málnás krémes



A tésztához:
15 dkg margarin
15 dkg finomliszt
15 dkg porcukor
3 tojás
1 kávéskanál sütőpor
A krémhez:
2 dl tejszín
15 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás pudingpor
3,5 dl tej
40 dkg málna
1 csomag habfixáló

A díszítéshez:
2-3 dl tejszín

A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat, végül a sütőporral elvegyített lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt, 32 × 21 cm-es tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben 170°C-on világosra sütjük.
A krémhez a pudingport elkeverjük a cukorral, a tejjel csomómentesre keverjük és a szokásos módon sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük. Eközben a tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd az áttört málnával együtt a kihűlt pudingba forgatjuk. A krémet a tésztára simítjuk és habbá vert tejszínnel ízlés szerint díszítjük.

Drávai Szabina receptje.

Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!


Forrás és még több recept itt található:

Süti ajánlataink:

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html