Osztrák túrótorta




150 g lágy vaj
275 g kristálycukor
550 g túró (én finom, krémes túrót használtam)
4 nagy tojás
100 g finomra őrölt mandula
100 g mazsola
50 g búzadara
2 citrom (viaszmentes)
porcukor a tálaláshoz

Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra (légkeveréses: 170°C, gáz: 5. fokozat). Zsiradékkal vékonyan kenjünk ki egy 23 cm-es kapcsos tortaformát, majd béleljük az alját sütőpapírral.
A lágy vajat kézi mixer segítségével keverjük ki a cukorral és a túróval. Dolgozzuk ki jó alaposan, amíg világos, krémes masszát kapunk. A tojások sárgáit egyesével keverjük hozzá, majd – még mindig géppel dolgozva – adjuk hozzá a darált mandulát és a grízt. Ezután mehet bele a megmosott és megtisztított mazsola, valamint a citromok reszelt héja és kifacsart leve. Keverjük jól össze, majd hagyjuk 10 percig pihenni. Nagyon jól be fog sűrűsödni, így a mazsolák sem süllyednek majd le a tészta aljára. Egy másik tálban verjük fel a tojások fehérjét habbá, majd egy spatula segítségével forgassuk óvatosan a masszához.
Töltsük az előkészített formába, majd süssük kb. 1 órahosszáig úgy, hogy félidőben mindenképpen nézzünk rá, mert le kell takarni, ha túlságosan pirulna a teteje. Süssük addig, amíg tapintásra a közepe is rugalmasnak érzik. Amikor elkészült, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk a formában teljesen kihűlni. Ezután kapcsoljuk le a forma karimáját, borítsuk a tortát egy tányérra, húzzuk le az aljáról a sütőpapírt, majd egy tálalótálra visszafordítva, porcukorral meghintve már szeletelhetjük és tálalhatjuk is.
Hihetetlenül finom, ráadásul igen egyszerű sütemény. Mindenki imádta, aki csak kóstolta, jó étvágyat kívánok Nektek is! ;)

Szabókiné Jung Andrea készítette el Mary Berry: Baking Bible című könyvéből.


Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!


Forrás és még több recept itt található:

Süti ajánlataink:

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html