Két emeletes boldogság Eta módra



 
Tészta:
  • 40 dkg liszt
  • 12 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 1,5 csomag sütőpor
  • annyi tejföl, hogy gyúrható legyen
Krém:
  • 4 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 liter tej
  • 25 dkg margarin
  • 30 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • rum
  • 2 csomag zselés cukor
  • 2 csomag babapiskóta
Csokimáz:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 3 evőkanál étolaj
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és három egyenlő részre osztjuk. Kinyújtjuk gáztepsi méretűre (30 × 40 cm), majd a tepsi hátán, 180°C-on kb. 10 perc alatt világosra sütjük a lapokat egyenként.
A krémhez a pudingokat a tejben megfőzzük, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral alaposan kihabosítjuk, majd a vaníliás krémhez adjuk, és jól összekeverjük. A krémet két részre osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport és a rumot, a másik feléhez adjuk a felaprított zselés cukrot.
Az alsó lapra simítjuk a kakaós krém felét, majd babapiskótával kirakjuk, és rásimítjuk a többi barna krémet. Erre teszünk egy új lapot, erre simítjuk a fehér krémet, majd befedjük a harmadik lappal.
A mázhoz a csokit és az olajat összeolvasztjuk, majd eloszlatjuk a sütemény tetején. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.


Elkészítése itt található:

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html