Finom kosárkák



 
Tészta:
  • 27 dkg liszt
  • 18 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 csipet fahéj
Krém:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • ízlés szerint cukor
Díszítés:
  • bármilyen gyümölcs, olvasztott csokoládé
A kosárka hozzávalóit összedolgozzuk, majd formákba nyomkodjuk, és előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt 170-180°C-on világosra sütjük. Azután félretesszük, hogy kihűljön. Ezalatt megfőzzük a pudingot a tasakon található utasítás szerint, és azt is hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, megtöltjük a kosárkákat a vaníliapudinggal, majd tetszés szerint gyümölccsel és olvasztott csokival díszítjük.

Goldné Tokaji Éva receptje.


Elkészítése itt található:

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html