Étcsokis tutti-frutti kocka



 
A piskótalapokhoz:
  • 2 × 4 tojás
  • 2 × 4 evőkanál porcukor
  • 2 × 2 evőkanál kakaópor
  • 2 × 2 evőkanál liszt
  • 2 × 1/2 csomag sütőpor
A 4 tojássárgáját kikeverjük a porcukorral. A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd lazán összekeverjük a tojássárgás krémmel. Lazán beleforgatjuk a 2 evőkanál kakaóport, a 2 evőkanál lisztet és a fél csomag sütőport. Közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsiben, 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Ezután ugyanígy készítünk még egy lapot, tehát összesen 2 kakaós piskótalapot kapunk.

A kekszes krémhez:
  • 3 × 10 dkg étcsokoládé
  • 1/2 rum aroma
  • 2 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 2 evőkanál darált keksz
3 tábla étcsokoládét gőz fölött felolvasztunk, belekeverjük az aromát, a lekvárt és a darált kekszet, majd megtöltjük vele a piskótalapokat (tészta, krém, tészta, krém).

A tutti-frutti krémhez:
  • 2 csomag tutti-frutti ízű pudingpor
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 liter tej
  • 15 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
A 2 csomag pudingot a 2 kanál liszttel együtt felfőzzük a tejben. A margarint kikeverjük habosra a porcukorral, ezután a kihűlt pudinggal összedolgozzuk, és a sütemény tetejére kenjük.

A habhoz:
  • 5 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • kevés zselatin
A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral, teszünk bele egy kis zselatint (a tasakon található utasítás szerint elkészítve), majd a habot a pudingos krémre simítjuk. Hűtőben hagyjuk megdermedni, majd kockákra vágva tálaljuk.
Jó étvágyat!

Molnár Andrea receptje.

Elkészítése itt található:

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html