Kozák sapka



 
A tésztához:
  • 6 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 5 csapott evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
A krémhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
Az oldalára:
  • 12,5 dkg margarin
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 dl tej
  • 10 dkg kókuszreszelék
A tetejére:
  • 5 dkg tortabevonó csokoládé
A lisztben elkeverjük a sütőport. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját kikeverjük a cukorral. Lassan belekeverjük a fehérjébe a lisztet és a cukros tojássárgáját. Óvatosan összedolgozzuk. Kettéválasztjuk, és az egyik felébe belekeverjük a kakaót. Egy 30 × 20 cm-es tepsit kiolajozunk, és kibélelünk sütőpapírral. A sárga masszát beleöntjük, elsimítjuk, majd a kakaós masszát kanalanként rácsurgatjuk. Kb. 15 perc alatt 180°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.)
A krémhez a pudingot a tejjel és a cukorral megfőzzük. A tésztáról lehúzzuk a papírt, és legkisebb pogácsaformával köröket szúrunk ki belőle. Két-két darabot összeragasztunk tetszés szerinti mennyiségű pudinggal. A margarinnal, a tejjel, a cukorral és a kakaóval sűrű krémet főzünk, és minden korongot megforgatunk benne, majd a kókuszreszelékben meghempergetjük. Megolvasztjuk a tortabevonót, és minden kozák sapka tetejére teszünk belőle. Fogyasztásig hűtőbe, vagy hideg helyre tesszük.

Kránicz Györgyi receptje.

Még több recept, konyhai praktikák és tanácsok a Györgyiségek Facebook oldalon.


Elkészítése itt található:

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html