Kijevi krémes



 
Tészta:
  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • 20 dkg margarin
  • 4 tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
Hab:
  • 4 tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg darált dió
Krém:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg kristálycukor
A lisztet a cukorral, a tejföllel, a margarinnal, a tojássárgával, valamint a sütőporral összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk. A tésztát egyenként kisodorjuk, majd a diós habbal megkenjük, és előmelegített sütőben 170-180°C-on megsütjük. A krémhez a vaníliás pudingot a tejjel összefőzzük, majd a margarint a kristálycukorral kikeverjük. Ha kihűlt a puding, összekeverjük a két masszát, és a 3 lap közé töltjük az így kapott krémet. Hideg helyre tesszük, és másnap szeleteljük.

Karácsondi Erzsébet receptje.


Forrás itt található:

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html