Somlói revolúció. (avagy Magyarország tortája 2014-ben)



 
Grillázs tészta hozzávalói 24 cm-es tortaformához:

6 db tojásfehérje (145 g)
4 db tojássárgája (60 g)
5 dkg porcukor
2 dkg liszt
8 dkg dió grillázs (ledarálva)
3 dkg dió (apróra vágva)

Étcsokoládés mousse hozzávalói:

17 dkg étcsokoládé (70%-os)
3 tojássárgája (kb. 50 g)
50 cl rum (v. 1 ek rumaroma)
1 ek porcukor
1 cs vaníliás cukor
5 g zselatin (por)
3,5 dl habtejszín (30%-os v. Hulala)
 
Narancszselé hozzávalói:

2 dl frissen facsart narancslé (v. 100%-os narancslé)
1 narancs reszelt héja
5 dkg porcukor
10 g zselatin (por)
 

Fehér csokoládés mousse hozzávalói:

17 dkg fehér csokoládé
3 db tojássárgája (50-55 g)
1 ek porcukor
2 tk vaníliaaroma
3,5 dl habtejszín (30 %-os v. Hulala)
5 g zselatin (por)


Elkészítése itt található:

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html