Jugoszláv krémes Eta módra



 
A kakaós tésztához:
  • 6 tojás
  • 12 dkg porcukor
  • 2 evőkanál víz
  • 2 evőkanál étolaj
  • 10 dkg liszt
  • 4 dkg kakaópor
  • 6 g sütőpor
Ez az adag egy laphoz szól, de mivel nagy tepsiben sütöttem (30 × 40 cm), duplán vettem a hozzávalóit, és két kakaós lapot sütöttem.
A tekercsekhez:
  • 7 tojásról piskóta
  • baracklekvár
A krémhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 20 dkg teavaj
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 2,5 dl habtejszín
  • 0,5 dl víz
  • 2 teáskanál zselatin
A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk kétszer, 30 × 40 cm-es tepsiben. A krémhez a pudingot a tejel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot keményre verjük. A margarint és a vajat a kihűlt pudinghoz hozzákeverjük, együtt jól kihabosítjuk, majd a tejszínhabot is beleforgatjuk. A zselatint a langyos vízben feloldjuk, majd azt is hozzákeverjük. 10-15 percre hűtőbe tesszük a krémünket. A tekercsekhez 7 tojásról piskótalapot sütünk, ha kihűlt, baracklekvárral megkenjük, feltekerjük, és vékony szeletekre vágjuk.

Összeállítás:
  • barna tészta
  • krém
  • szeletelt piskótatekercsek ráfektetve
  • krém
  • barna tészta
Tálalás előtt porcukorral megszórjuk. Nagyon finom és mutatós sütemény!
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.

Forrás itt található:

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html