1 piskótalaphoz:
Krém:
Az alsó kakaós lapra simítom a kakaós krém felét, majd hosszúkás babapiskótával kirakom, és rásimítom a többi barna krémet. Erre teszek egy sor gömbölyű piskótát, s rásimítom a fehér krémet, amibe belekevertem az apróbbra darabolt zselés cukorkát. Befedem a másik kakaós lappal. A fehér krémből vettem ki egy keveset mielőtt belekevertem a zselés cukorkát, s azzal kentem be a felső lap tetejét. Beraktam a hűtőbe dermedni, majd lekentem csokival. A barna krémmel díszítettem a sütiket.
A mázhoz a csokit és az olajat összeolvasztottam, majd eloszlattam a sütemény tetején. Egy éjszakára tegyük hűtőbe.
Jó étvágyat kívánok a finom sütihez!
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.
- 5 tojás
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg finomliszt
- 2 dkg kakaópor
- 6 g sütőpor
- 2 evőkanál víz
- 2 evőkanál olaj
- csipetnyi só a tojásfehérjébe
Krém:
- 4 csomag vaníliás pudingpor
- 1 liter tej
- 20 dkg vaj
- 10 dkg margarin
- 30 dkg kristálycukor
- 2 evőkanál kakaópor
- rum
- 2 csomag zselés cukor
- 1 csomag hosszúkás babapiskóta
- 1 csomag gömbölyű babapiskóta
- 10 dkg étcsokoládé
- 3 evőkanál étolaj
Az alsó kakaós lapra simítom a kakaós krém felét, majd hosszúkás babapiskótával kirakom, és rásimítom a többi barna krémet. Erre teszek egy sor gömbölyű piskótát, s rásimítom a fehér krémet, amibe belekevertem az apróbbra darabolt zselés cukorkát. Befedem a másik kakaós lappal. A fehér krémből vettem ki egy keveset mielőtt belekevertem a zselés cukorkát, s azzal kentem be a felső lap tetejét. Beraktam a hűtőbe dermedni, majd lekentem csokival. A barna krémmel díszítettem a sütiket.
A mázhoz a csokit és az olajat összeolvasztottam, majd eloszlattam a sütemény tetején. Egy éjszakára tegyük hűtőbe.
Jó étvágyat kívánok a finom sütihez!
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.
Elkészítése itt található: