Diós szeletek



 
A tésztához:
  • 8 tojás
  • 16 dkg cukor
  • 16 dkg liszt
  • 5 evőkanál darált dió
Az krémhez:
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál cukor
  • 15 evőkanál darált dió
  • 50 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 0,5 dl rum
  • 4 dl habtejszín
A díszítéshez:
  • fél diószemek
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztbe vegyítjük a diót, majd a cukros tojáshoz dolgozzuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a diós masszába forgatjuk. A tepsit kikenjük, vagy sütőpapírt szabunk bele. A tésztát beleöntjük, elsimítjuk, majd előmelegített sütőben, kb. 180°C-on 20 percig sütjük.Az krémhez felforraljuk a tejet, beletesszük a kétféle cukrot és a diót. 1-2 percig főzzük, majd kihűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, és összekeverjük a felfőzött dióval. Ízlés szerint rummal ízesítjük. A tejszínből kemény habot verünk, és ezt is a krémhez dolgozzuk. Egy keveset hagyjunk a tetejére.
A tésztára simítjuk a krémet, annak a tetejére a maradék tejszínhabot. Tetszés szerint szeleteljük, fél diószemekkel díszítjük.

Czine Zsuzsanna receptje.


Elkészítése itt található:

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html