Megosztás
Nyomtasd ki!
A tésztához:
A habhoz:
A lekenéshez:
A tojásfehérjét egy kisebb lábasba, vagy habüstbe tesszük, majd kemény habbá verjük. A citromlevet és a cukrot két-három részletben hozzáadjuk, pár percig tovább verve. Egy nagyobb lábasba annyi vizet töltünk, hogy amikor a kis lábast, vagy habüstöt belerakjuk, annak kb. a feléig érjen, és együtt a tűzre tesszük. 2-3 percenként habverővel verünk rajta egy kicsit. Fontos, az alsó lábasban a víz éppen csak gyöngyözve forrjon. Kb. 25 perc elteltével szinte krémszerűen sűrű massza lesz belőle. Ezt a habot a már lekvárral megkent tésztára simítjuk és a már éppen csak meleg (50-60 °C-os) sütőbe toljuk, ahol a habot kb. 50 percen át szárítjuk. De ezt az 50-60 percet nem kötelező betartani, mindenki úgy készíti, ahogy neki jólesik.
Kata receptje.
- 4 tojássárgája
- 20 dkg kristálycukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 dl tej
- 30 dkg finomliszt (a fele Graham-liszt, vagy tönkölyliszt is lehet)
- 2 evőkanál keserű kakaópor
- 10 dkg margarin
A habhoz:
- 1 evőkanál citromlé
- 30 dkg kristálycukor
- 4 tojásfehérje
A lekenéshez:
- 6-8 evőkanál sárgabaracklekvár vagy meggydzsem is lehet
- 5-6 dkg reszelt tejcsokoládé, de ha véletlen nincs kéznél tejcsokoládé, akkor a lekenésnél használt lekvárból is lehet bele keverni a habba
A tojásfehérjét egy kisebb lábasba, vagy habüstbe tesszük, majd kemény habbá verjük. A citromlevet és a cukrot két-három részletben hozzáadjuk, pár percig tovább verve. Egy nagyobb lábasba annyi vizet töltünk, hogy amikor a kis lábast, vagy habüstöt belerakjuk, annak kb. a feléig érjen, és együtt a tűzre tesszük. 2-3 percenként habverővel verünk rajta egy kicsit. Fontos, az alsó lábasban a víz éppen csak gyöngyözve forrjon. Kb. 25 perc elteltével szinte krémszerűen sűrű massza lesz belőle. Ezt a habot a már lekvárral megkent tésztára simítjuk és a már éppen csak meleg (50-60 °C-os) sütőbe toljuk, ahol a habot kb. 50 percen át szárítjuk. De ezt az 50-60 percet nem kötelező betartani, mindenki úgy készíti, ahogy neki jólesik.
Kata receptje.
Forrás itt található: