Megosztás
Nyomtasd ki!
Piskóta:
10 tojás
10 evőkanál liszt
10 evőkanál cukor só
A 10 tojást szétválasztom, a fehérjét habbá verem, de nem kell kőkeménnyé, mert akkor nagyon megemeli a piskótát, ami később jobban összeesik. A sárgáját a cukorral habosra keverem "fehéredésig", majd hozzáadom a lisztet, vigyázva, hogy ne csomósodjon be. A végén hozzáforgatom a habot, nem muszáj finomkodni. Aztán 180 fokos sütőben kb 1 órát sütöm úgy, hogy az első 20 percben nyugton hagyom, aztán egy villával kitámasztom a sütő ajtaját, hogy menjen egy kis levegő, így nem fog hirtelen összeesni, amikor kezd kihűlni. Azért én a 40. perctől már folyamatosan kukkolom, mert volt, hogy már az 50. percben kész volt, de úgy is jártam, hogy 1 és negyed órát kellett sütni. Érdemes egy hústűvel időnként megszurkálni, mert ha a tűn tészta marad, akkor belül bizony még nyers a piskótánk.
Csokikrém:
1 zacskó étcsokis pudingpor
fél liter tej
6 kanál cukor
1 evőkanál finomliszt
1 evőkanál kakaópor
1 tábla étcsoki
250 gramm Rama margarin
A pudingport a liszttel,a tejjel és a cukorral megfőzöm, aztán hozzáadom az étcsokit, hogy el tudjon olvadni, majd ha kicsit kihűlt, belekeverem a kakaóport is. Ha teljesen kihűlt, habverővel belekeverem az addigra már puha margarint és legnagyobb fokozaton kihabosítom. A piskótát 3 részre vágom és mindegyik réteget megkenem vastagon a csokikrémmel. A végén az egész tortát bevonom a maradék csokikrémmel és hűtőbe teszem. Amíg pihen a torta, előveszek tetszés szerint vásárolt bonbonokat és óvatosan félbevágom őket. Kiveszem a tortát a hűtőből és felolvasztok vízgőz felett egy tálban 1 tábla étcsokoládét, majd ráöntöm a torta tetejére. A torta tetejére rakom a fél bonbonokat . Utána előveszek 2-3 doboz rolettit és szépen körberakom az oldalát. Isteni finom!
Köszönjük a receptet Kajtár Anitának
10 tojás
10 evőkanál liszt
10 evőkanál cukor só
A 10 tojást szétválasztom, a fehérjét habbá verem, de nem kell kőkeménnyé, mert akkor nagyon megemeli a piskótát, ami később jobban összeesik. A sárgáját a cukorral habosra keverem "fehéredésig", majd hozzáadom a lisztet, vigyázva, hogy ne csomósodjon be. A végén hozzáforgatom a habot, nem muszáj finomkodni. Aztán 180 fokos sütőben kb 1 órát sütöm úgy, hogy az első 20 percben nyugton hagyom, aztán egy villával kitámasztom a sütő ajtaját, hogy menjen egy kis levegő, így nem fog hirtelen összeesni, amikor kezd kihűlni. Azért én a 40. perctől már folyamatosan kukkolom, mert volt, hogy már az 50. percben kész volt, de úgy is jártam, hogy 1 és negyed órát kellett sütni. Érdemes egy hústűvel időnként megszurkálni, mert ha a tűn tészta marad, akkor belül bizony még nyers a piskótánk.
Csokikrém:
1 zacskó étcsokis pudingpor
fél liter tej
6 kanál cukor
1 evőkanál finomliszt
1 evőkanál kakaópor
1 tábla étcsoki
250 gramm Rama margarin
A pudingport a liszttel,a tejjel és a cukorral megfőzöm, aztán hozzáadom az étcsokit, hogy el tudjon olvadni, majd ha kicsit kihűlt, belekeverem a kakaóport is. Ha teljesen kihűlt, habverővel belekeverem az addigra már puha margarint és legnagyobb fokozaton kihabosítom. A piskótát 3 részre vágom és mindegyik réteget megkenem vastagon a csokikrémmel. A végén az egész tortát bevonom a maradék csokikrémmel és hűtőbe teszem. Amíg pihen a torta, előveszek tetszés szerint vásárolt bonbonokat és óvatosan félbevágom őket. Kiveszem a tortát a hűtőből és felolvasztok vízgőz felett egy tálban 1 tábla étcsokoládét, majd ráöntöm a torta tetejére. A torta tetejére rakom a fél bonbonokat . Utána előveszek 2-3 doboz rolettit és szépen körberakom az oldalát. Isteni finom!
Köszönjük a receptet Kajtár Anitának