Roletti torta


Megosztás

 
Nyomtasd ki! Print Friendly and PDF
 
Piskóta: 

10 tojás 
10 evőkanál liszt
 10 evőkanál cukor só

 A 10 tojást szétválasztom, a fehérjét habbá verem, de nem kell kőkeménnyé, mert akkor nagyon megemeli a piskótát, ami később jobban összeesik. A sárgáját a cukorral habosra keverem "fehéredésig", majd hozzáadom a lisztet, vigyázva, hogy ne csomósodjon be. A végén hozzáforgatom a habot, nem muszáj finomkodni. Aztán 180 fokos sütőben kb 1 órát sütöm úgy, hogy az első 20 percben nyugton hagyom, aztán egy villával kitámasztom a sütő ajtaját, hogy menjen egy kis levegő, így nem fog hirtelen összeesni, amikor kezd kihűlni. Azért én a 40. perctől már folyamatosan kukkolom, mert volt, hogy már az 50. percben kész volt, de úgy is jártam, hogy 1 és negyed órát kellett sütni. Érdemes egy hústűvel időnként megszurkálni, mert ha a tűn tészta marad, akkor belül bizony még nyers a piskótánk. 

Csokikrém: 

1 zacskó étcsokis pudingpor 
fél liter tej
 6 kanál cukor
 1 evőkanál finomliszt 
1 evőkanál kakaópor
 1 tábla étcsoki
 250 gramm Rama margarin 

A pudingport a liszttel,a tejjel és a cukorral megfőzöm, aztán hozzáadom az étcsokit, hogy el tudjon olvadni, majd ha kicsit kihűlt, belekeverem a kakaóport is. Ha teljesen kihűlt, habverővel belekeverem az addigra már puha margarint és legnagyobb fokozaton kihabosítom. A piskótát 3 részre vágom és mindegyik réteget megkenem vastagon a csokikrémmel. A végén az egész tortát bevonom a maradék csokikrémmel és hűtőbe teszem. Amíg pihen a torta, előveszek tetszés szerint vásárolt bonbonokat és óvatosan félbevágom őket. Kiveszem a tortát a hűtőből és felolvasztok vízgőz felett egy tálban 1 tábla étcsokoládét, majd ráöntöm a torta tetejére. A torta tetejére rakom a fél bonbonokat . Utána előveszek 2-3 doboz rolettit és szépen körberakom az oldalát. Isteni finom!  

Köszönjük a receptet Kajtár Anitának



Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html