Két emelet boldogság


Megosztás

 
Nyomtasd ki! Print Friendly and PDF
 
Tészta:
  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg puha vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 4 evőkanál méz
  • 1 csomag sütőpor
  • kevés tej (az összegyúráshoz, ha szükséges)
  • pici reszelt gyömbér

Krém:
  • 7 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál liszt
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor

Töltelék:
  • 2-3 db konzerv barack (vagy 1 csomag zselécukor)
  • 0,5 dl rum
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag (20 dkg) babapiskóta

Máz:
  • 10 dkg ét tortabevonó csokoládé
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, ha szükséges, kevés tejet használjunk az összegyúráshoz. A tésztát három részre osztjuk és vékonyra nyújtjuk. (kb. 40 cm × 20 cm-esre). Erős tűzön, tepsi hátán világosra sütjük. (Vigyázzunk, nagyon könnyen megég!) Laponként kb. 10 perces sütési idővel számolhatunk.
A tejet a pudingporral és a liszttel sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A vajat kikeverjük a cukorral, majd alaposan összedolgozzuk a kihűlt péppel. Két részre osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a kakaót, a másikba a darabolt barackot, vagy zselét. Kevés rumot adunk a krémhez.
Az alsó lapot megkenjük a kakaós krém felével, és rárakjuk a rumba áztatott babapiskótát. Rákenjük a maradék kakaós krémet. Rátesszük a második lapot. Erre kenjük a barackos krémet, majd befedjük a harmadik lappal. Gőz felett megolvasztjuk a tortabevonót, és a tetejére simítjuk. Másnap szeleteljük.
Molnár Andrea receptje.


Forrás itt található:

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html