Sütés nélküli sztracsatella szelet


Megosztás

 
Nyomtasd ki! Print Friendly and PDF
 

A kekszes alaphoz:
  • 25 × 39 cm-es tepsi
  • 3 csomag kakaós győri édes keksz (18 dkg-os)
  • 25 dkg margarin
  • 2 evőkanál tej

A krémhez:
  • 450 g natúr joghurt
  • 5 dl habtejszín
  • 2 narancs leve
  • 30 dkg porcukor
  • 15 dkg csokoládé
  • 6 dkg zselatin
A kekszet ledaráljuk, majd a margarinnal és a tejjel jól összeállítjuk. A tepsi aljába nyomkodjuk egyenletesen. Hűtőbe tesszük dermedni.
A krémhez a joghurtot, a porcukrot és a narancsok levét habosra kikeverjük. A zselatint kevés langyos vízben feloldjuk, majd hozzákeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és a joghurtos krémbe forgatjuk. Hűtőbe tesszük dermedni. Amikor megfelelő, jó állaga van a hűtéstől, jól megdermedt, hozzáadjuk a reszelt csokoládét is.
Az így elkészült krémet a kekszes alapra kenjük, villával cifrázzuk és reszelt csokival megszórjuk.
Finom, gyors sütemény.

Vass Lászlóné receptje



Forrás itt található:

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html