Mesés szedres krémes


Megosztás

 
Nyomtasd ki! Print Friendly and PDF
 

Tészta:
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg margarin
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 4 tojás

Szedres krém:
  • 1 üveg szederbefőtt
  • 1,5 dl tej
  • 2 csomag fahéjas vaníliás cukor
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor

Vaníliás krém:
  • 9 dl tej
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg margarin

Tetejére:
  • 4 dl habtejszín
A szedres krémhez a pudingport a tejjel és szükség szerinti szederlével (fél liter legyen a tej és a szeder leve együtt) pár percig főzzük, besűrítjük, majd belekeverjük a szedreket.
Eközben a tésztához a lisztet, a cukrot, a vajat, a vaníliás cukrot, a sütőport és a tojásokat kézi mixerrel sima tésztává keverjük. Sütőpapírral bélelt, 20 × 30 cm-es tepsibe simítjuk és 170°C-on tűpróbáig sütjük.
A vaníliás krémhez a pudingport a cukorral a tejben felfőzzük. Amikor kihűlt, kézi mixerrel elkeverjük benne a margarint.
Az összeállításnál a tésztára simítjuk a szedres krémet, erre kerül a vaníliás krém, majd a felvert tejszínhab.

Molnár Andrea receptje.


 
Forrás itt található:

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html