Túrós kocka kekszes alapon


Megosztás

 
Nyomtasd ki! Print Friendly and PDF
 

Barna tésztához:
  • 60 dkg darált háztartási keksz
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg kakaópor
  • 4 dl tej
  • 1 evőkanál rum vagy 1 teáskanál mandula aroma
  • 10 dkg margarin

Fehér krémhez:
  • 50 dkg túró
  • 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dkg vaníliás cukor
  • 5 dkg mazsola
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 teáskanál zselatin

Tetejére:
  • 20 dkg olvasztott csokoládé
A barna tésztához a száraz hozzávalókat jól összekeverjük (keksz, kakaópor, porcukor), a tejet és a margarint felmelegítjük, belekeverjük a rumot, és a kekszkeverékkel jól összedolgozzuk. Tepsibe simítjuk, hagyjuk kihűlni.
A krémhez a zselatint langyos vízben feloldjuk. A mazsolát is pár percig langyos vízben megpuhítjuk. A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, mazsolát, citromhéjat. A pudingport 4 dl tejjel felverjük, beleöntjük a túrómasszába és a feloldott zselatint is hozzáadjuk. A kész tölteléket rásimítjuk a tésztára, majd leöntjük az olvasztott csokival.
Tálalás előtt hűtőben 2 órát dermesztjük. 

Czine Zsuzsanna receptje.



Forrás itt található:

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html