Lajcsi mézes


Megosztás

 
Nyomtasd ki! Print Friendly and PDF

 
Tészta:
  • 2 evőkanál méz
  • 2 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál jó minőségű kakaópor
  • 5 dkg margarin – mindezt gőz felett összemelegítjük
50 dkg lisztet hozzáadunk, szép sima tésztává dolgozzuk. 3 lapot sütünk belőle (35 × 40 cm), 180°C-on 6-8 percig. Vigyázz, nehogy túlsüsd, mert keserű lesz a tészta!

Krém:
  • 3 csomag karamellás pudingpor
  • 9 dl tej – csomómentesre keverjük, megfőzzük, kihűlésig keverjük
  • 30 dkg margarin
  • 30 dkg porcukor – habosra keverjük, a kihűlt pudinggal jól kihabosítjuk
Rum aromát, vagy sütőrumot adunk hozzá, de ez el is maradhat. Ezzel a krémmel töltjük a lapokat.

Csokimáz:
  • 20 dkg csokoládé
  • 5 dkg margarin
  • 3-4 evőkanál étolaj – ezt gőz felett felolvasztjuk, és a tészta tetejére simítjuk
Pár óra már múlva szeletelhető is!

Réti Andrásné Judit receptje.



Forrás itt található:

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html