Kráter szelet


Megosztás

 
Nyomtasd ki! Print Friendly and PDF
 
A tésztához:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag epres pudingpor
  • 8 dl tej
  • 6 evőkanál cukor
  • 5 tojássárgája
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tej
  • 5 tojásfehérje felvert habja
A mázhoz:
  • 1 nagy pohár (450 g) 20%-os tejföl
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
A vaníliás pudingport 4 dl tejjel és 3 evőkanál cukorral felfőzzük, majd hűlni hagyjuk. Az epres pudingport szintén 4 dl tejjel és 3 evőkanál cukorral felfőzzük, hagyjuk kihűlni.
5 tojássárgát 25 dkg cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral és 1 dl tejjel, valamint az olajjal jól összekeverünk. Tovább verve hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Az 5 tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tészta felét, elsimítjuk, a másik felébe belekeverjük a kakaóport. A barna tésztát a sárgára simítjuk. Vizes kanállal beleszaggatjuk a pudingokat, és előmelegített sütőben, 180°C-on megsütjük. Kb. 40 perc, tűpróba!
A máz hozzávalóit összekeverjük, a forró, megsült tésztára kenjük, majd egy picit szárítjuk a sütőben.
A sütemény tésztáját másfél adagban készítettem egy 24 × 38 cm-es tepsiben. A puding mennyiségén nem változtattam. Így lett ilyen szép magas.

Vass Lászlóné receptje.


Forrás itt található:

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html