Pudingos-tejfölös süti Eta módra


Megosztás

 
Nyomtasd ki! Print Friendly and PDF
 
A tésztához:
  • 4 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl víz
  • 1 dl olaj
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 evőkanál kakaópor

A töltelékhez:
  • 1 liter tej
  • 2 csomag vaníliás, vagy tejszínízű pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál kristály cukor
Az öntet a tetejére:
  • 8 dl tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál kristálycukor
Az egész tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadagoljuk kicsinyenként az olajat és a vizet, s végül belekeverjük az átszitált lisztet a sütőporral. Kiolajazott, lisztezett, 30 × 40 cm-es tepsibe öntjük a masszát. Közben megfőzzük a pudingot a töltelék hozzávalóiból, és még melegen merőkanállal rámerjük a kakaós masszára. Előmelegített sütőbe toljuk, és 160°C-on kb. 40 percig sütjük (sütőtől függően). Amikor megsült és még forró a süti, rásimítjuk a tejfölt, amit összekevertünk a cukorral és a vaníliás cukorral. Ettől olyan márványos lesz. Nem túl édes süti, aki édesebben szereti emelhet a cukor mennyiségén.
Én még ribizlit is szórtam bele sütés előtt, nem rontja el a gyümölcs. Jól lehűtjük, és szeleteljük. Nagyon finom sütemény, hidegen szinte üdítő a melegekben. Egyszerű és nagyszerű, jó étvágyat kívánok hozzá!

Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.


Forrás itt található:

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html