Túrós lepény


Megosztás

 
A tésztához:

    30 dkg liszt
    1 csomag sütőpor
    10 dkg margarin
    1 tojás
    15 dkg porcukor
    tejföl (1-2 evőkanálnyi)

A töltelékhez:

    5 tojás
    10 dkg cukor
    75 dkg túró
    1 csomag vaníliás cukor
    ízlés szerint mazsola, kapor, reszelt citromhéj, ki mivel szereti

A tetejére:

    1 tojássárgája
    2 evőkanál tejföl

A tészta hozzávalóit összeállítjuk, és egy kb. 30 × 35 cm-es tepsibe nyújtjuk.

A töltelékhez az 5 tojássárgáját a 10 dkg cukorral habosra keverjük, majd hozzáadunk 75 dkg túrót és 1 csomag vaníliás cukrot. Ízesíteni is lehet, ki melyiket szeretné bele tenni (mazsola, kapor, citromhéj). A tojásfehérjét habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a túrós masszába, és az így elkészült tölteléket rásimítjuk a tésztára. A tetejére a tojássárgáját összekeverjük a tejföllel, és a tetejére kenjük. Előmelegített sütőben 180°C-on fokon készre sütjük.

Kiss Imréné Magdi receptje.

 
Forrás itt található:

 

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html