Rigó Jancsi torta


Megosztás

 
Tészta:

    6 tojás
    6 evőkanál porcukor
    5 evőkanál liszt
    1 evőkanál kakaópor
    1/2 csomag sütőpor

Krém:

    1 db Boci étcsokoládé (90 g)
    2-3 evőkanál porcukor
    6 dl habtejszín
    2 csomag vaníliás cukor
    1 csomag zselatin

Díszítés:

    olvasztott étcsokoládé
    tejszínhab

A tésztához a tojásfehérjét 3 evőkanál porcukorral kemény habbá verem, majd egy másik tálban a tojássárgáját is szintén 3 evőkanál porcukorral habosra kikeverem. A lisztet, a kakaóporral és a sütőporral összedolgozom, majd az egészet habosra keverem a tojásokkal. Tortaformában megsütöm, és két lapra vágom.

A krémhez a csokoládét 2-3 evőkanál porcukorral gőz fölött felolvasztom. A tejszínt a vaníliás cukrokkal kemény habbá verem, majd lassan, óvatosan a tejszínhez keverem a kissé meghűlt csokit. Zselatint keverek bele, amelyet a tasakon található leírás szerint készítek el, majd az így elkészült krémmel töltöm meg a piskótalapokat. A tetejét olvasztott csokival és tejszínhabbal díszítem.

Molnár Andrea receptje.
!
Forrás itt található:


Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html