Megosztás
Tészta:
6 tojás
6 evőkanál porcukor
5 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor
1/2 csomag sütőpor
Krém:
1 db Boci étcsokoládé (90 g)
2-3 evőkanál porcukor
6 dl habtejszín
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag zselatin
Díszítés:
olvasztott étcsokoládé
tejszínhab
A tésztához a tojásfehérjét 3 evőkanál porcukorral kemény habbá verem, majd egy másik tálban a tojássárgáját is szintén 3 evőkanál porcukorral habosra kikeverem. A lisztet, a kakaóporral és a sütőporral összedolgozom, majd az egészet habosra keverem a tojásokkal. Tortaformában megsütöm, és két lapra vágom.
A krémhez a csokoládét 2-3 evőkanál porcukorral gőz fölött felolvasztom. A tejszínt a vaníliás cukrokkal kemény habbá verem, majd lassan, óvatosan a tejszínhez keverem a kissé meghűlt csokit. Zselatint keverek bele, amelyet a tasakon található leírás szerint készítek el, majd az így elkészült krémmel töltöm meg a piskótalapokat. A tetejét olvasztott csokival és tejszínhabbal díszítem.
Molnár Andrea receptje.
!
6 tojás
6 evőkanál porcukor
5 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor
1/2 csomag sütőpor
Krém:
1 db Boci étcsokoládé (90 g)
2-3 evőkanál porcukor
6 dl habtejszín
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag zselatin
Díszítés:
olvasztott étcsokoládé
tejszínhab
A tésztához a tojásfehérjét 3 evőkanál porcukorral kemény habbá verem, majd egy másik tálban a tojássárgáját is szintén 3 evőkanál porcukorral habosra kikeverem. A lisztet, a kakaóporral és a sütőporral összedolgozom, majd az egészet habosra keverem a tojásokkal. Tortaformában megsütöm, és két lapra vágom.
A krémhez a csokoládét 2-3 evőkanál porcukorral gőz fölött felolvasztom. A tejszínt a vaníliás cukrokkal kemény habbá verem, majd lassan, óvatosan a tejszínhez keverem a kissé meghűlt csokit. Zselatint keverek bele, amelyet a tasakon található leírás szerint készítek el, majd az így elkészült krémmel töltöm meg a piskótalapokat. A tetejét olvasztott csokival és tejszínhabbal díszítem.
Molnár Andrea receptje.
Forrás itt található: