Megosztás
A piskótához:
A krémhez a tojások sárgáját összekeverjük a cukorral és a vízzel, majd vízgőz fölött addig főzzük, míg besűrűsödik, ezután pedig hagyjuk kihűlni. A zselatint 0,5 dl vízben feloldjuk, felforrósítjuk. A habtejszínt felverjük, és belekavarjuk a zselatint és a tojáskrémet.
A piskótát átfordítjuk, és a dióra rákenjük a mogyorókrémet, majd kirakjuk a kávéba mártott keksszel és rásimítjuk a tejszínes krémet. A tetejét megszórjuk a kakaóval. Egy éjszakára lehűtjük, és másnap éles késsel szeleteljük.
Molnár Andrea receptje.
- 7 tojásfehérje
- 14 dkg cukor
- 6 dkg liszt
- 7 evőkanál darált dió
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg dió
- 2 dkg margarin
- 7 tojássárgája
- 14 dkg cukor
- 3 evőkanál víz
- 3 dl habtejszín
- 10 g zselatin
- 30 dkg keksz
- 40 dkg mogyorókrém
- 1 dl kávé
- 1 evőkanál kakaópor
A krémhez a tojások sárgáját összekeverjük a cukorral és a vízzel, majd vízgőz fölött addig főzzük, míg besűrűsödik, ezután pedig hagyjuk kihűlni. A zselatint 0,5 dl vízben feloldjuk, felforrósítjuk. A habtejszínt felverjük, és belekavarjuk a zselatint és a tojáskrémet.
A piskótát átfordítjuk, és a dióra rákenjük a mogyorókrémet, majd kirakjuk a kávéba mártott keksszel és rásimítjuk a tejszínes krémet. A tetejét megszórjuk a kakaóval. Egy éjszakára lehűtjük, és másnap éles késsel szeleteljük.
Molnár Andrea receptje.
Forrás itt található: