Parlament sütemény


Megosztás


 
A piskótához:
  • 7 tojásfehérje
  • 14 dkg cukor
  • 6 dkg liszt
  • 7 evőkanál darált dió
  • 1 csomag sütőpor
  •  
Szükséges még:
  • 25 dkg dió
  • 2 dkg margarin
A krémhez:
  • 7 tojássárgája
  • 14 dkg cukor
  • 3 evőkanál víz
  • 3 dl habtejszín
  • 10 g zselatin
Az összeállításhoz:
  • 30 dkg keksz
  • 40 dkg mogyorókrém
  • 1 dl kávé
  • 1 evőkanál kakaópor
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, vékonyan lekenjük margarinnal, és elosztjuk rajta az előzőleg megpergelt diót. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a darált diót és a sütőporral elkevert lisztet. Óvatosan összeforgatjuk, és rásimítjuk a dióra. 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez a tojások sárgáját összekeverjük a cukorral és a vízzel, majd vízgőz fölött addig főzzük, míg besűrűsödik, ezután pedig hagyjuk kihűlni. A zselatint 0,5 dl vízben feloldjuk, felforrósítjuk. A habtejszínt felverjük, és belekavarjuk a zselatint és a tojáskrémet.
A piskótát átfordítjuk, és a dióra rákenjük a mogyorókrémet, majd kirakjuk a kávéba mártott keksszel és rásimítjuk a tejszínes krémet. A tetejét megszórjuk a kakaóval. Egy éjszakára lehűtjük, és másnap éles késsel szeleteljük.

Molnár Andrea receptje.

Forrás itt található:

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html