Barackos tejfölös-joghurtos sütemény


Megosztás


 
A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 4 tojássárgája
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja

A töltelékhez:
  • 1 konzerv őszibarackbefőtt
  • 4 kis pohár joghurt
  • 1 kis pohár tejföl
  • 5 evőkanál liszt
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg porcukor
  • 4 tojásfehérje

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd hűtőben pihentetjük 1 órát. A töltelékhez valókat összedolgozzuk. A tojások fehérjéből habot készítünk, majd félretesszük. A joghurtot a tejföllel, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a liszttel összekeverjük, és a habhoz adjuk. Az őszibarackot apró kockára vágjuk, és beleforgatjuk a masszába. A tésztát megfelezzük. Egyik felét kinyújtjuk, lisztezett, olajozott tepsibe tesszük, majd ráöntjük a tölteléket. A tészta másik felét ráreszeljük. Előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt lassú tűzön készre sütjük.


Kránicz Györgyi receptje.
Még több recept, konyhai praktikák és tanácsok a Györgyiségek Facebook oldalon.


Forrás itt található:

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html