Vaníliás fagyi torta Eta módra

KÉP
 
Tészta:

    10 dkg porcukor
    2 tojás
    10 dkg liszt
    5 dkg darált dió
    1/2 csomag sütőpor

A porcukrot és a tojásokat tegyük bele a keverőtálba, majd robotgéppel keverjük ki jó habosra. Ezután állandó keverés mellett adjuk hozzá a darált diót. Szitáljuk bele a sütőporral összekevert lisztet, majd keverőlapáttal óvatosan keverjük össze. Egy 24 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát (sütőpapír helyett ki is kenhetjük a formát zsírral, és megszórjuk liszttel). Ezután egyenletesen simítsuk el a massza tetejét. Tortaforma helyett megsüthetjük egy közepes méretű tepsiben is a tésztát.

Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes lángon süssük 30-35 percig. Én légkeverésnél 150°C-on, 30 percig úgy sütöttem, mint a piskótát. Ezután vegyük ki a sütőből, pár percig hagyjuk a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.

Krém:

    2,5 dl tej
    1 csomag vaníliás pudingpor
    25 dkg margarin
    15-20 dkg porcukor
    2 csomag vaníliás cukor
    2 tojássárgája
    3 dl Hulala habtejszín
    2-3 dkg csokoládé

A pudingport keverjük simára a tejjel, majd állandó keverés mellett főzzük sűrűre, és hagyjuk teljesen kihűlni. A margarint keverjük habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgákkal. Ezután apránként keverjük hozzá a teljesen kihűlt pudingot is. Addig keverjük, hogy könnyű, habos, krémet kapjunk.

A tejszínt verjük közepesen kemény habbá.

A teljesen kihűlt tésztára először kenjük rá a krémet, majd halmozzuk rá a felvert habot. Ezután ízlés szerint csorgassunk rá olvasztott csokoládét. Az elkészült tortát legalább egy órahosszára tegyük hűtőbe, hogy a krém megdermedjen, és az ízek is összeérjenek. Tálalás előtt jó éles késsel szeleteljük fel.

Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.


Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!
Forrás itt található:

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html