Tészta:
40 dkg liszt
15 dkg porcukor
1 tojássárgája
3 evőkanál tejföl
5 dkg zsír
1 kávéskanál szódabikarbóna
Túrótöltelék:
50 dkg túró
20 dkg porcukor
3 evőkanál búzadara
3 tojássárgája és felvert habja
vaníliás cukor
reszelt citromhéj
Diótöltelék:
15 dkg dió
10 dkg cukor
vaníliás cukor
reszelt citromhéj
Szükséges még:
baracklekvár
A tészta hozzávalóiból három cipót formázunk. Az első lapot kinyújtjuk, zsírozott tepsibe fektetjük (kb. 25 × 35 cm), majd megkenjük baracklekvárral, és ráhintjük a diót. A második lapot is kinyújtjuk, megkenjük lekvárral, és rásimítjuk a túrótölteléket. A harmadik kinyújtott lappal befedjük, és előmelegített sütőben, lassú lángon megsütjük. Porcukrozva, szeletelve tálaljuk.
Mészáros Jánosné Éva receptje
Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!40 dkg liszt
15 dkg porcukor
1 tojássárgája
3 evőkanál tejföl
5 dkg zsír
1 kávéskanál szódabikarbóna
Túrótöltelék:
50 dkg túró
20 dkg porcukor
3 evőkanál búzadara
3 tojássárgája és felvert habja
vaníliás cukor
reszelt citromhéj
Diótöltelék:
15 dkg dió
10 dkg cukor
vaníliás cukor
reszelt citromhéj
Szükséges még:
baracklekvár
A tészta hozzávalóiból három cipót formázunk. Az első lapot kinyújtjuk, zsírozott tepsibe fektetjük (kb. 25 × 35 cm), majd megkenjük baracklekvárral, és ráhintjük a diót. A második lapot is kinyújtjuk, megkenjük lekvárral, és rásimítjuk a túrótölteléket. A harmadik kinyújtott lappal befedjük, és előmelegített sütőben, lassú lángon megsütjük. Porcukrozva, szeletelve tálaljuk.
Mészáros Jánosné Éva receptje
Forrás itt található: