Túrós zserbó


 
Tészta:

    40 dkg liszt
    15 dkg porcukor
    1 tojássárgája
    3 evőkanál tejföl
    5 dkg zsír
    1 kávéskanál szódabikarbóna

Túrótöltelék:

    50 dkg túró
    20 dkg porcukor
    3 evőkanál búzadara
    3 tojássárgája és felvert habja
    vaníliás cukor
    reszelt citromhéj

Diótöltelék:

    15 dkg dió
    10 dkg cukor
    vaníliás cukor
    reszelt citromhéj

Szükséges még:

    baracklekvár

A tészta hozzávalóiból három cipót formázunk. Az első lapot kinyújtjuk, zsírozott tepsibe fektetjük (kb. 25 × 35 cm), majd megkenjük baracklekvárral, és ráhintjük a diót. A második lapot is kinyújtjuk, megkenjük lekvárral, és rásimítjuk a túrótölteléket. A harmadik kinyújtott lappal befedjük, és előmelegített sütőben, lassú lángon megsütjük. Porcukrozva, szeletelve tálaljuk.

Mészáros Jánosné Éva receptje



Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!
Forrás itt található:

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html