Túrós-epres tekercs Eta módra


 
A tésztához:

    6 tojás
    12 dkg porcukor
    8 dkg finomliszt
    4 dkg kakaópor
    1 evőkanál olaj
    2 evőkanál víz
    5 g sütőpor

A krémhez:

    25 dkg túró
    2 dl Hulala habtejszín
    5-6 evőkanál porcukor
    1/2 citrom leve
    10 g zselatinpor
    2 doboz eperbefőtt (lehet friss eper is)

Tojásokat kettéválasztom, a fehérjét kemény habbá verem pici sóval. A tojások sárgáját kikeverem a porcukorral, az olajjal és a vízzel, majd beleszitálom a lisztet, kakaóport és a sütőport. Összekeverem, aztán lazán hozzáadagolom a fehérje habját. Egy 30 × 40 cm-es tepsit kibélelek sütőpapírral, s ráöntöm a tésztát. 180°C-on kb. 15 percig sütöm (tűpróba). Mikor megsült, még langyosan összetekerem, és nedves konyharuhába csomagolva hagyom kihűlni. A tekercs töltése előtt leszedem a sütőpapírt.

A krémhez a zselatinport előre megáztatom 1/2 dl vízben. A  túrót kikeverem a porcukorral és a citrom levével, a tejszínt kemény habnak felverem. A túrós masszához hozzákeverem a tejszínhabot és a langyos zselatint, majd rákenem a tekercstésztára. Rárakom a lecsepegtetett epret, összetekerem, és pár órára hűtőben hagyom dermedni  (legjobb egy éjszakára). Tálalás előtt a tetejét porcukorral szórtam meg.

Jó étvágyat a finom, könnyű tekercshez!

Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról. 


Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!
Elkészítése itt található:

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html