A tésztához:
6 tojás
12 dkg porcukor
8 dkg finomliszt
4 dkg kakaópor
1 evőkanál olaj
2 evőkanál víz
5 g sütőpor
A krémhez:
25 dkg túró
2 dl Hulala habtejszín
5-6 evőkanál porcukor
1/2 citrom leve
10 g zselatinpor
2 doboz eperbefőtt (lehet friss eper is)
Tojásokat kettéválasztom, a fehérjét kemény habbá verem pici sóval. A tojások sárgáját kikeverem a porcukorral, az olajjal és a vízzel, majd beleszitálom a lisztet, kakaóport és a sütőport. Összekeverem, aztán lazán hozzáadagolom a fehérje habját. Egy 30 × 40 cm-es tepsit kibélelek sütőpapírral, s ráöntöm a tésztát. 180°C-on kb. 15 percig sütöm (tűpróba). Mikor megsült, még langyosan összetekerem, és nedves konyharuhába csomagolva hagyom kihűlni. A tekercs töltése előtt leszedem a sütőpapírt.
A krémhez a zselatinport előre megáztatom 1/2 dl vízben. A túrót kikeverem a porcukorral és a citrom levével, a tejszínt kemény habnak felverem. A túrós masszához hozzákeverem a tejszínhabot és a langyos zselatint, majd rákenem a tekercstésztára. Rárakom a lecsepegtetett epret, összetekerem, és pár órára hűtőben hagyom dermedni (legjobb egy éjszakára). Tálalás előtt a tetejét porcukorral szórtam meg.
Jó étvágyat a finom, könnyű tekercshez!
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.
Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!6 tojás
12 dkg porcukor
8 dkg finomliszt
4 dkg kakaópor
1 evőkanál olaj
2 evőkanál víz
5 g sütőpor
A krémhez:
25 dkg túró
2 dl Hulala habtejszín
5-6 evőkanál porcukor
1/2 citrom leve
10 g zselatinpor
2 doboz eperbefőtt (lehet friss eper is)
Tojásokat kettéválasztom, a fehérjét kemény habbá verem pici sóval. A tojások sárgáját kikeverem a porcukorral, az olajjal és a vízzel, majd beleszitálom a lisztet, kakaóport és a sütőport. Összekeverem, aztán lazán hozzáadagolom a fehérje habját. Egy 30 × 40 cm-es tepsit kibélelek sütőpapírral, s ráöntöm a tésztát. 180°C-on kb. 15 percig sütöm (tűpróba). Mikor megsült, még langyosan összetekerem, és nedves konyharuhába csomagolva hagyom kihűlni. A tekercs töltése előtt leszedem a sütőpapírt.
A krémhez a zselatinport előre megáztatom 1/2 dl vízben. A túrót kikeverem a porcukorral és a citrom levével, a tejszínt kemény habnak felverem. A túrós masszához hozzákeverem a tejszínhabot és a langyos zselatint, majd rákenem a tekercstésztára. Rárakom a lecsepegtetett epret, összetekerem, és pár órára hűtőben hagyom dermedni (legjobb egy éjszakára). Tálalás előtt a tetejét porcukorral szórtam meg.
Jó étvágyat a finom, könnyű tekercshez!
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.
Elkészítése itt található: