Citromos-szilvalekváros süti


 
Tészta:

    60 dkg finomliszt
    2 tojás
    2 dkg élesztő
    20 dkg porcukor
    25 dkg vaj
    1/2 csomag sütőpor
    1/2 citrom leve
    1 citrom reszelt héja
    pici só

A lapok közé:

    szilvalekvár

Krém:
    3 dl tej
    25 dkg porcukor
    5 dkg finomliszt
    30 dkg vaj

Díszítés:


    2 csomag dr. Oetker citromos máz
    olvasztott csokoládé

A tésztához az alapanyagokból meggyúrom a tésztát, majd négyfelé osztom. Kivajazott-lisztezett, 30 × 36 cm-es tepsibe belehelyezem az egyik kinyújtott lapot, megkenem szilvalekvárral majd ráborítok egy másik tésztát, megböködöm villával, s 180°C-ra előmelegített sütőben rózsaszínűre sütöm. Ezt megismétlem a másik két tésztával is. A kihűlt két tésztalap közé töltöm majd a krémet.

A krémhez a tejet a porcukorral és a liszttel felfőzöm, majd kevergetve kihűtöm. A vajat habosra keverem, hozzáadagolom a főzött krémet, majd együtt jól kihabosítom. Megtöltöm a lapokat.

A süti tetejére készítek 2 zacskó citromos mázat, majd becsokizom a tetejét.

Havasi Zsuzsa receptje. 


Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!
Elkészítése itt található:

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html