Tészta:
60 dkg finomliszt
2 tojás
2 dkg élesztő
20 dkg porcukor
25 dkg vaj
1/2 csomag sütőpor
1/2 citrom leve
1 citrom reszelt héja
pici só
A lapok közé:
szilvalekvár
Krém:
3 dl tej
25 dkg porcukor
5 dkg finomliszt
30 dkg vaj
Díszítés:
2 csomag dr. Oetker citromos máz
olvasztott csokoládé
A tésztához az alapanyagokból meggyúrom a tésztát, majd négyfelé osztom. Kivajazott-lisztezett, 30 × 36 cm-es tepsibe belehelyezem az egyik kinyújtott lapot, megkenem szilvalekvárral majd ráborítok egy másik tésztát, megböködöm villával, s 180°C-ra előmelegített sütőben rózsaszínűre sütöm. Ezt megismétlem a másik két tésztával is. A kihűlt két tésztalap közé töltöm majd a krémet.
A krémhez a tejet a porcukorral és a liszttel felfőzöm, majd kevergetve kihűtöm. A vajat habosra keverem, hozzáadagolom a főzött krémet, majd együtt jól kihabosítom. Megtöltöm a lapokat.
A süti tetejére készítek 2 zacskó citromos mázat, majd becsokizom a tetejét.
Havasi Zsuzsa receptje.
Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!60 dkg finomliszt
2 tojás
2 dkg élesztő
20 dkg porcukor
25 dkg vaj
1/2 csomag sütőpor
1/2 citrom leve
1 citrom reszelt héja
pici só
A lapok közé:
szilvalekvár
Krém:
3 dl tej
25 dkg porcukor
5 dkg finomliszt
30 dkg vaj
Díszítés:
2 csomag dr. Oetker citromos máz
olvasztott csokoládé
A tésztához az alapanyagokból meggyúrom a tésztát, majd négyfelé osztom. Kivajazott-lisztezett, 30 × 36 cm-es tepsibe belehelyezem az egyik kinyújtott lapot, megkenem szilvalekvárral majd ráborítok egy másik tésztát, megböködöm villával, s 180°C-ra előmelegített sütőben rózsaszínűre sütöm. Ezt megismétlem a másik két tésztával is. A kihűlt két tésztalap közé töltöm majd a krémet.
A krémhez a tejet a porcukorral és a liszttel felfőzöm, majd kevergetve kihűtöm. A vajat habosra keverem, hozzáadagolom a főzött krémet, majd együtt jól kihabosítom. Megtöltöm a lapokat.
A süti tetejére készítek 2 zacskó citromos mázat, majd becsokizom a tetejét.
Havasi Zsuzsa receptje.
Elkészítése itt található: