Sárga piskóta:
4 tojás
4 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
1/2 csomag sütőpor
Kakaós piskóta:
4 tojás
4 evőkanál cukor
3 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor
1/2 csomag sütőpor
Krém:
2 csomag tutti-frutti ízű pudingpor
6 evőkanál cukor
6 dl tej
1 csomag zselatinpor
3 dl habtejszín
A piskótákat hagyományos módon elkészítjük, majd 22 × 32 cm-es tepsiben külön-külön megsütjük. A krémhez a tejben megfőzzük a pudingokat a cukorral. Közben a zselatint beáztatjuk 10 percre, majd gyengén felmelegítjük és a pudinghoz keverjük. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük kis időre. A tejszínt felverjük, 3/4 részét óvatosan a pudinghoz keverjük, és az így elkészült krémet elfelezzük. Az egyik felét a sárga piskótalapra simítjuk, ráhelyezzük a kakaós lapot, majd a krém második fele következik. A tetejére a megmaradt tejszínhabot simítjuk. Ízlés szerint díszíthetjük, kakaóporral is megszórhatjuk.
Szántó Hajnalka receptje.
Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!4 tojás
4 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
1/2 csomag sütőpor
Kakaós piskóta:
4 tojás
4 evőkanál cukor
3 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor
1/2 csomag sütőpor
Krém:
2 csomag tutti-frutti ízű pudingpor
6 evőkanál cukor
6 dl tej
1 csomag zselatinpor
3 dl habtejszín
A piskótákat hagyományos módon elkészítjük, majd 22 × 32 cm-es tepsiben külön-külön megsütjük. A krémhez a tejben megfőzzük a pudingokat a cukorral. Közben a zselatint beáztatjuk 10 percre, majd gyengén felmelegítjük és a pudinghoz keverjük. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük kis időre. A tejszínt felverjük, 3/4 részét óvatosan a pudinghoz keverjük, és az így elkészült krémet elfelezzük. Az egyik felét a sárga piskótalapra simítjuk, ráhelyezzük a kakaós lapot, majd a krém második fele következik. A tetejére a megmaradt tejszínhabot simítjuk. Ízlés szerint díszíthetjük, kakaóporral is megszórhatjuk.
Szántó Hajnalka receptje.
Elkészítése itt található: