Tutti-frutti kocka


 
Sárga piskóta:

    4 tojás
    4 evőkanál cukor
    4 evőkanál liszt
    1/2 csomag sütőpor

Kakaós piskóta:

    4 tojás
    4 evőkanál cukor
    3 evőkanál liszt
    1 evőkanál kakaópor
    1/2 csomag sütőpor

Krém:


    2 csomag tutti-frutti ízű pudingpor
    6 evőkanál cukor
    6 dl tej
    1 csomag zselatinpor
    3 dl habtejszín

A piskótákat hagyományos módon elkészítjük, majd 22 × 32 cm-es tepsiben külön-külön megsütjük. A krémhez a tejben megfőzzük a pudingokat a cukorral. Közben a zselatint beáztatjuk 10 percre, majd gyengén felmelegítjük és a pudinghoz keverjük. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük kis időre. A tejszínt felverjük, 3/4 részét óvatosan a pudinghoz keverjük, és az így elkészült krémet elfelezzük. Az egyik felét a sárga piskótalapra simítjuk, ráhelyezzük a kakaós lapot, majd a krém második fele következik. A tetejére a megmaradt tejszínhabot simítjuk. Ízlés szerint díszíthetjük, kakaóporral is megszórhatjuk.

Szántó Hajnalka receptje. 


Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!
Elkészítése itt található:

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html