Csíkos krémes


 
Tészta:

    3 kis pohár tejföl (3 × 2 dl)
    3 × 5 evőkanál liszt
    3 × 5 evőkanál cukor
    3 × 5 kávéskanál szódabikarbóna
    3 × 1 tojás
    2 evőkanál keserű kakaópor
    5-5 evőkanál darált dió és mák

Krém:


    1 liter tej
    10 evőkanál búzadara
    2 csomag vaníliás cukor
    25-25 dkg margarin és porcukor

Díszítés:

    tortadara

A krémhez tejet és a búzadarát felfőzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

A tésztához valókból 3 lapot sütünk egy 25 × 35 cm-es tepsiben a következőképpen: a tojást habosra keverjük a cukorral, majd a liszt, szódabikarbóna, tejföl következik, végül a kakaópor. A második tésztába kakaó helyett a darált dió, az utolsóba pedig a darált mák kerüljön.

Amíg hűlnek, a margarint alaposan kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, végül a teljesen kihűlt tejbegrízzel. Ezzel a krémmel megtöltjük a lapokat úgy, hogy a tetejére is kenünk. Díszítésként megszórjuk tortadarával, vagy olvasztott csokival is meglocsoljuk.

Haluskáné Csengődi Magdolna receptje.
 


Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!
Elkészítése itt található:

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html