Citrom szelet

KÉP
 
Tészta:

    50 dkg liszt
    25 dkg margarin
    10 dkg cukor
    3 tojássárgája
    1 csomag sütőpor
    1 csomag vaníliás cukor
    2 evőkanál tejföl

Krém:

    1,5 csomag vaníliás pudingpor
    15 dkg cukor
    4 dl tej
    25 dkg margarin
    5 dkg porcukor
    1 citrom leve

Szükséges még:

    szilvalekvár
    sárgabaracklekvár

A krémhez a pudingport felfőzzük a cukorral és a tejjel. A margarint kikeverjük a porcukorral, és hozzáadjuk a citrom levét is. Ha kihűlt a puding, összekeverjük a margarinos krémmel.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd négy részre osztjuk. Az egyik lapot egy 20 × 30 cm-es lappá nyújtjuk, és egy ekkora méretű tepsi hátulján 160°C-on kb. 10 perc alatt rózsaszínre sütjük. A másik három lappal is ugyanígy járunk el.

Ha megsültek és kihűltek a lapok, akkor az elsőt beletesszük a tepsibe, megkenjük szilvalekvárral, erre tesszük a második lapot, rásimítjuk a citromos krémet, erre jön a harmadik lap, azt megkenjük baracklekvárral és végül befedjük a negyedik lappal. Porcukorral megszórjuk, majd másnap szeleteljük, szépen meg fog puhulni.

Enyhén savanykás sütemény, nagyon finom! Jó étvágyat kívánok! :)

Kelemen Józsefné Marcsi receptje.
 


Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!
Forrás itt található:

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html