Túrós-joghurtos-tejszínes torta erdei gyümölcsökkel

KÉP


Sárga tortalap:
6 tojás
12 dkg porcukor
12 dkg finomliszt
pici sütőpor

Kakaós tortalap:
6 tojás
12 dkg porcukor
10 dkg finomliszt
2 dkg kakaópor
2 evőkanál olaj
pici sütőpor

26 cm-es tortaformában sütöm meg a tortalapokat. Mikor kihűltek, kettévágom, így összesen 4 lap lesz belőle.

Krém:
50 dkg mirelit erdei gyümölcskeverék
30 g zselatin
400 g epres joghurt
250 g krémtúró
3 dl habtejszín
porcukor (ízlés szerint)

A krémhez  a fagyasztott gyümölcsöket (szeder, ribizli, eper, stb.) hagyom szűrőn teljesen kiolvadni. A gyümölcs levébe (kb. 1 dl) áztatom a zselatint. A joghurtot, a túrót és a felvert tejszínhabot ízlés szerinti mennyiségű porcukorral együtt kikeverem. A kiolvadt gyümölcsöt nagyjából villával összenyomom, kézi habverővel a krémhez keverem, majd hozzáadom apránként a mikróban meglangyosított zselatint is. Az így elkészült krémet beteszem pár percre a hűtőbe dermedni, majd megtöltöm a lapokat.
Az összeállításhoz a tortaformába teszem vissza a lapokat:
barna lap
krém
sárga lap
krém
sárga lap
krém
barna lap

Egy éjszakára beteszem a tortát a hűtőbe, majd másnap a formából kivéve, kívülről tetszés szerint tejszínhabbal kidíszítem.

Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.

Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!


Forrás és még több recept itt található:

Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html