Tejszínes-joghurtos túrótorta



Fehér piskóta:
6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor

Kakaós piskóta:
2 tojás
2 evőkanál cukor
2 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor
1/2 csomag sütőpor
Túrókrém:
25 dkg túró
porcukor ízlés szerint
1 citrom reszelt héja
2 dl felvert tejszín (Hulala a legjobb)
1/2 csomag habfixáló

Joghurtos krém:
2 pohár gyümölcsjoghurt (2 × 125 g)
1 csomag zselatin
2 dl felvert tejszínhab
1/2 csomag habfixáló

Díszítés:
tetszés szerint

A fehér piskótához a tojásokat habosra kavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, tűpróbáig sütjük. A kakaós piskóta ugyanígy készül. A lapokat teljesen kihűtjük. Ha kihűltek, csak a fehér piskótát vágjuk ketté. A túrót áttörjük és kikavarjuk a porcukorral, a reszelt citromhéjjal, majd beleforgatjuk a felvert tejszínhabot. A zselatint az utasításnak megfelelően elkészítjük, belekeverjük a joghurtba, majd a joghurtot a felvert tejszínbe.
A torta összeállításához a fehér lappal indítunk, megkenjük a túrós krémmel, jön rá a barna lap, ezt megkenjük a joghurtos krémmel, végül befedjük fehér lappal. Mivel marad ki a krémből, így a tetejére rásimíthatjuk a maradék túrókrémet, az oldalára pedig a joghurtos krémet. Ha fél literes tejszínt veszünk, abból is marad 1 dl, ezt felverjük kicsi habfixálóval, nyomózsákba töltjük és tetszés szerint díszíthetjük a tortát.
Én még mini csokikat is tettem rá (Celebration), de nagyon jól fel lehet használni rá pl. a megmaradt szaloncukrot is. Lehetne még olvasztott csokit csurgatni rá, vagy csokidarával megszórni, netán aki színesebben szereti, megszórhatja színes tortadíszítő darával vagy francia drazséval is… Itt már csak a képzelet szabhat határt.

Gondáné Andi receptje.

Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!


Forrás és még több recept itt található:



Megosztás




 







http://ezatutirecept.blogspot.com/2015/02/bolyi-turos-lepeny-nagyon-szeretjuk.html